Vibeke Karoline Borg - kunstner

FORFATTER OG POET

Mitt første forståelse av at jeg er en forfatter fikk jeg på gymnasiet. Min norsk lærer påsto at jeg måtte ha plagiert en forfatter, med stilen jeg hadde skrevet. Den var alt for god! Den handlet om livet til en 10 øring …. 🙂
Lærerinnen kunne ikke fortelle hvilken novelle jeg hadde plagiert. Naturlig nok, den fantes jo ikke. Allikevel så ble min stil ikke anerkjent. 
Det hører også med til denne historien at jeg begynte å gråte (nærmest av vrede) fordi skolesystemet «ødela» mitt forhold til det å skrive, dikte og å lese bøker.

Men – egentlig ikke da :-). Jeg ivrer for å lese og å skrive, fremdeles :-).

I mange år var det å skrive noveller til ukeblad en av mine gode sideinntekter. Som alenemor fikk jeg den gang antatt en rekke noveller, og min sønn og jeg kunne glade reise avgårde og kjøpe en lampe. Stort øyeblikk. 

PROSJEKT

MIN HISTORIE TIL SKI I SJELA

Det ble utlyst en konkurranse om å skrive sin egen historie, som et bidrag til boken «SKI I SJELA».  Den ble utgitt i forbindelse med Skiforeningens 100 års jubileum. Dette appellerte til meg, som helt klart har ski i sjela. 
Min novelle ble antatt, og jeg er svært stolt over å være representert i akkurat denne boken sammen med med en rekke andre forfattere, og også Dronning Sonja og Berit Kjøll. 

Boken ble lansert i november 2022 og fås kjøpt i flere bokhandlere, og her hvor du kan lese mer om prosjektet (trykk på lenken her:)    SKI I SJELA

DIKT TIL MINE MALERIER, utstilling på Bogstad gård i 2018NATURE

Seasons coming
and going
Mixed feeling;
sad for history leaving
excited for the new
Seize the moment

MOUNTAIN TOP

The glorious feeling of
reaching the top of
a mountain
THe climbing, the view,
the moment
Then there will be
other mountains

LITTLE

In the middle
of nowhere
Icy, cold & quiet
You get a glimps
of how little a man can be
I´m little

Tekstforfatter:

Jeg er også tekstforfatter på Reise.Wiki